miercuri, 16 iunie 2010

FEMEILE DEMONI



Aufseherin

Reprezentantele tipice ale criminalilor nazisti de sex feminin au fost, incontestabil, die Aufseherin, gardienele din lagarele de concentrare.
Cand fostele prostituate, vagaboande, slujnice alungate din case pentru furt, cu copii abandonati in parcuri, bucatarese dovedite hoate de meserie se vedeau imbracate pentru prima oara in uniforma gri-verzuie, impecabil calcata, simteau brusc cum in venele lor zvacneste sangele pur arian ca in trupul oricarui SS-ist .
Sadismul si ferocitatea nici unui SS-ist nu putea egala cruzimea unei Aufseherin , unei gardiene, cruzime generata de bucuria rautacioasa prilejuita de nenorocirea altuia.
Pe detinutele de la Ravensbruck le cuprindea groaza cand , printre ele aparea gardiana Dorothea Binz. Traversa lagarul, trecea printre baraci si izbea pe oricine intalnea in cale. Izbea cu bata, cu cravasa , cu centura. Se amuza tinand detinutele ore intregi in pozitie de drepti si palmuindu-le. Distractia ei preferata era insa alta: sa intre cu bicicleta intr-un grup de detinute. Cand trecea peste trupurile celor ce se prabuseau, izbucnea in hohote de ras.
Spaima detinutelor de la Birkenau a fost Marie Mandel, sefa tuturor Aufseherinen-elor din toate lagarele pentru femei de la Birkenau-Auschwitz. A fost condamnata la moarte in decembrie 1947 de Tribunalul popular suprem din Cracovia. Aceasta a efectuat in lagarul de femei Birkenau , in decembrie 1942, pe un ger naprasnic departizarea femeilor. Baia a durat de dimineata pana la orele 16. Acuzata de plimba cu o cravasa in mana printre detinutele goale si nemancate , silite sa stea in picioare, pe gerul naprasnic, ore in sir. Cele mai multe dintre ele au murit...Aceasta a ordonat la Birkenau ca copiii nou-nascuti sa fie arsi in cuptoare , iar sugarii sa fie luati de la mamele lor si ucisi...

"Doar cel care a inteles adevarul despre asa-zisul diavol si ingerii sai poate cunoste originea raului"
-Origen-( 186-255 I.Hr )

Un comentariu: